Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Κάρτα "κουμπί"

Μάιος ζεστός σαν καλοκαίρι!
Μέχρι πριν λίγες μέρες όλοι κυκλοφορούσαν με μακρυμάνικα, ζακετούλες και μπότες. Ξαφνικά το σκηνικό θυμίζει καλοκαίρι. Αέρινα φορέματα, πέδιλα και πάνω απ' όλα καλοκαιρινή διάθεση και καμία όρεξη για δουλειά. Βουτιά στη θάλασσα έχουν κάνει οι πιο τολμηροί, αλλά απ' ό,τι με πληροφόρησαν είναι ακόμα ποοοοοολύ δροσερή.

Ως είθισται, παραδοσιακά ο Μάιος είναι "γαμομήνας". Έτσι κι εμείς την Κυριακή που μας έρχεται θα παραβρεθούμε σε ένα γάμο και βάφτιση μαζί. Έψαχνα λοιπόν μία κάρτα για την περίσταση, αλλά τι περίεργο! Δεν βρήκα κάποια του γούστου μου. Αναζήτησα λοιπόν ιδέες για χειροποίητες κάρτες στο διαδίκτυο. Πολλές οι σελίδες, άφθονο το υλικό. Κι εκεί που έβλεπα κάρτες ρομαντικές, με δαντέλες, με κορδέλες και με ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, το βλέμμα μου έπεσε σε μια εντελώς λιτή και απέριττη. 

Μου θύμισε τα ανθρωπάκια που φτιάχναμε μικροί με απλές γραμμές. Την ερωτεύτηκα!

πηγή: www.jenny.gr

Ήταν για γάμο, αλλά εύκολα θα μπορούσα να την ταιριάξω στη διπλή αυτή περίσταση. Άνοιξα αμέσως τα κατάλληλα προγράμματα στον υπολογιστή και άρχισα να σχεδιάζω. Ανάμεσα στο ζευγάρι πρόσθεσα κι ένα πιτσιρίκι, έβαλα κι ένα πλαίσιο και ήταν σχεδόν έτοιμη, μιας και τα ανθρωπάκια μου ήταν ακόμα ακέφαλα (σαν τον ακέφαλο καβαλάρη). Έτρεξα μετά σε ένα μαγαζάκι με κουμπιά και είδη ραπτικής και αγόρασα "κεφάλια". Δυστυχώς δε βρήκα σε πολύ έντονα χρώματα όπως σχεδίαζα, αλλά ως γνωστόν δεν είχα και την υπομονή να περιμένω να πάω στο κέντρο που θα έβρισκα μεγαλύτερη ποικιλία. Κάρτα ήθελα, εκείνη την ώρα την ήθελα. 

Αφού προστέθηκαν τα κεφάλια, προστέθηκαν και οι ευχές μας... σε μπαλόνια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:

Και μιας και η διάθεση είναι αγαπησιάρικη, θυμήθηκα και αυτό το χαριτωμένο τραγουδάκι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Ως την επόμενη ανάρτηση... καλά να περνάτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου